FotoDagen19

Lørdag den 28. september 2019 havde Vejen Fotoklub inviteret alle fotointeresserede i Danmark til arrangementet ”FotoDagen19” i Spinderihallerne i Vejle, i forsøg på at genskabe fotomesserne i Danmark. 

Den altid veloplagte formand Per Kjær bød velkommen kl. 0900 til et talrigt publikum på ca. 250 fotointeressere­de, som var mødt op i Spinderihallerne.
Herefter gik dagens program i gang med de mange arrangementer. 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 2

Der var fra klubbens side sendt invitationer ud til alle store importører og forhandlere af fotoudstyr, til fotoklubberne i Danmark, samt til foredragsholdere, som deltog og bakkede op omkring arrangementet. 

Foredrag

Allerede kl. 0930 var dagens første foredragsholder Jonas Rask på programmet. Jonas talte om hans syn på Street Photo, og tilslutningen var stor. Umiddelbart efter foredraget drog et lille selskab på 15 – 20 personer med ham ud i Vejle by for at finde Street motiver. 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 3
Vejen Fotoklub FotoDagen19 4

Fotos: Hella Jungquist og Tina Sørensen

FrederikVohnsen

Kl. 1000 gik Frederik Vohnsen på scenen hvor han holdte sit foredrag om ”Fashion- og Portrætfotografering”. Frederik Vohnsen er dansk fashion- og portrætfotograf. Han er oprindeligt uddannet indenfor branding og storytelling, Frederik’s primære fokus er at skabe en oprigtig kontakt med modellen foran hans kamera, både følelsesmæssigt og visuelt. Frederik arbejder både med analog film – Fujifilm X-serien med sin kendte APS-C sensor og GFX mellemformat, samt Instax billeder. 

KlausBo

Kl. 1100 kom Klaus Bo på programmet hvor Klaus fortalte om sit projekt ”Dead and Alive”. Klaus Bo har i 15 år arbejdet som freelance-fotograf og rejser verden rundt og fotograferer døderitualer for at undersøge, hvilket forhold vi har til døden rundt om i verden.
Hans projekt om døderitualer går under navnet Dead and Alive og er inspireret af et billede, han tog i 2002. Indtil videre er det blevet til 400.000 billeder og lyd– og filmklip af døderitualer. Fra lande som Grønland, Ghana, Madagaskar, Haiti og Indonesien.
Klaus Bo har lavet et af de største og mest omfattende projekter af sin art og er nok en af nutidens største danske fotografer af kvalitet og professionelt set på sit område. 

JanKejser

Kl. 1300 var Sony ambassadør Jan Kejser på scenen og fortælle om sine ”Oplevelser med A7RM4 og G master objektiv”. Jan har base i Aarhus og er både reklame-, mad- og portræt­fotograf. Desuden har han en svaghed for rejse- og landskabs­foto­grafering. Jan har taget billeder mange forskellige steder – lige fra Svalbard til Sydafrika og fra Bolivia til Malaysia. Han elsker udfordringer og har den holdning, at enhver opgave skal behandles med samme opmærksomhed og professiona­lisme.

Ricky Sam Winther

Kl. 1400 holdte Ricky Sam Winter fra Zenfoto i Ålborg, sit foredrag om ”Produktfoto­grafering med en lyskilde”. Ricky som arbejder som professionel fotograf – foredragsholder, underviser og fotorejsearrangør, er også ambassadør for Fuji. 

Ricky fortalte og viste os på dagen hvordan man med blot én lyskilde kaster sig over produktfotografering.  

JohnnyHaglund

Kl 1400 holdte Johnny Haglund, som er Canon Ambassadør og fra Oslo, sit foredrag hvor han fortalte om sine rejser til afsides­liggende steder i verden. Siden 1988 har Johnny rejst med sit kamera som rejseledsager, og i1994 udgav han sin første bog. Johnny er i dag fuldtime freelance fotograf og skribent, og har skrevet omkring 400 artikler, og udgivet fem fotobøger. Johnny fokuserede i sin præsentation omkring fotos fra det højeste Himalay til de tørreste ørkener i Algeriet, og i hovedstaden Dhaka. Næste alle fotos er skudt med Canon EOS R and RF objektiver. 

MichaelMolter

Kl. 1500 Michael Molter holdte sit foredrag om ”Landskabsfotografering med NiSi filtre”. Michael har i mere end 40 år fotograferet og foretrækker land­skabs- og arkitektur­fotografering.
Michael er NiSi Ambassadør og fortæller: “I like to complete much of my photography at the place of capture and can retake the scene until satisfied, so I know what I come home with and can minimize the amount of post processing in front of the computer screen. That is where the NiSi range of filter comes into place enabling me to control exposure both in terms of length of exposure to achieve the expression I want and to control the contrast in the scenes”. 

Modelfotografering

Til de fremmødte fotografer havde klubben arrangeret 10 modeller, hvis program startede noget tidligere om morgenen end fotografernes gjorde.
Modellernes make up og hår blev udført af Park by frk. Filia, herefter var de klar til de forskellige temaer som spændte fra det rå look i Kedelhuset, til Gatsby style fra 20´erne, Pin up fra 50´erne, og til Hawaii på Bomuldsloftet.

Vejen Fotoklub FotoDagen19 5

PinUp fotografering

Vejen Fotoklub FotoDagen19 6
Vejen Fotoklub FotoDagen19 7
Vejen Fotoklub FotoDagen19 8
Vejen Fotoklub FotoDagen19 9

Foto: Kent Christiansen, Carsten Pedersen, Søren Frederiksen  

”Det rå look” i Kedelhuset 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 10
Vejen Fotoklub FotoDagen19 11
Vejen Fotoklub FotoDagen19 12

Foto: Kate Mikkelsen, Kirsten Nordsig, Carsten Pedersen, Leif Christensen 

Hawaii på Bomuldsloftet  

Vejen Fotoklub FotoDagen19 13
Vejen Fotoklub FotoDagen19 14
Vejen Fotoklub FotoDagen19 15
Vejen Fotoklub FotoDagen19 16

Fotos: Kent Christiansen, Søren Frederiksen, Claus Bagger, Henrik Nyvang Kristensen, Jens Kr. Schmidt 

20´ernes Gatsby

Vejen Fotoklub FotoDagen19 17
Vejen Fotoklub FotoDagen19 18
Vejen Fotoklub FotoDagen19 19
Vejen Fotoklub FotoDagen19 20

Fotos: Carsten Lose, Søren Frederiksen, Carsten P. og Kjeld Veiller 

Udstillere

Kamera importører og forhandlere fra hele landet deltog også i fotodagen, og interessen for udstyret blandt de besøgende var stor.  

Vejen Fotoklub FotoDagen19 21
Sony’s stand

Vejen Fotoklub FotoDagen19 22 
Click Svendborg

 
Vefa Foto, Vejle

Vejen Fotoklub FotoDagen19 24
Panasonic Lumix 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 25
Focus Nordic 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 26
Canon

Vejen Fotoklub FotoDagen19 27
Zen Foto, Ålborg 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 28
Goecker, Århus 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 29
Fujifilm

Desuden var Tura Scadinavia, Bech Foto og Epson også repræsenteret som udstillere på messen.

SDF

Selskabet for Dansk Fotografi var repræsenteret på udstillingen med to udstillinger, nemlig ”Lyd&Billede” og ”Det helt frie billede”.

Lyd&Billede, som bestod af en billedserier ledsaget af lyd, der vistes via computer og projektor, var et stort tilløbsstykke på messen. Ligeledes var udstillingen ”Det helt frie billede” særdeles interessant. Fotograferne udstillede optil 4 værker, som i løbet FotoDagen19 blev bedømt og kommenteret. 

Vejen Fotoklub FotoDagen19 30

Konkurrencen

Hvad er en fotomesse uden en konkurrence? Alle messedeltagere havde på dagen mulighed for at aflevere et billede frit efter eget ønske til bedømmelse. Der var i samarbejde med udstillende forhandlere udlovet fine præmier i form af fototasker, stativer og gavekort. 

  1. Præmien et Manfrotto stativ med kuglehoved fra Click Svendborg blev vundet af Kate Mikkelsen.
  2. Præmie, som var en fototaske udloddet af Vefa Foto i Vejle.
  3. Præmie et gavekort 1000, Goecker for shooters, Århus/København.

Afslutningsvis vil Vejen Fotoklub vil gerne takke alle for deltagelse i FotoDagen19 i Spinderihallerne i Vejle.

En stor tak rettes til:

  • alle kameraimportører og forhandlere fordi I tog jer tid til at komme og vise jeres produkter, samt alle nyheder indenfor foto.
  • alle foredragsholdere for fantastiske, inspirerende og lærerige indlæg.
  • til Selskabet for Dansk Fotografi for at deltagelse med jeres to udstillinger.
  • til Park by frk. Filia for meget tidlig, at komme og sætte hår og lægge make up på vores modeller.
  • alle vores efterspurgte modeller, som havde en travl dag.
  • alle fotografer, som var med til at gøre denne dag spændende og levende.

Håber I alle havde en god dag, og fik en masse med hjem – uden jer var denne dag ikke mulig.

Skrevet af Carsten Pedersen