En spændende aften med Low Key fotografering

En ganske almindelig klubaften i Vejen Fotoklub dannede grundlag for 14 personers fremmøde, da Leif havde påtaget sig at stå for arrangementet Low Key fotografering.

Hvis du vil fremkalde en speciel stemning i dine billeder kan det gøres med effekter som High Key og Low Key. Men der er meget mere i High og Low Key fotografering end blot sorte og hvide baggrunde med høj og lav kontrast, og det var det, vi skulle høre om på denne klubaften.

Low Key karakteristika

• Brug af meget mørke toner, skygger og dyb sort.
  • Meget få hvide og mellemtoner.
  • Begrænset lys til fremhævelse motivet med stor kontrast.
  • Dramatisk, mystisk og fremstår med mange skygge områder.

I studiet

Grupperne arbejdede i to forskellige lokaler, med hver deres model. Der blev i ihærdigt gået til opgaven, hvor forskellige typer af lys og modifiers blev brugt for at ramme samme lyslægning, som i opgaven. Både fast lyst med Soft boks og Fresnel LED lys blev bragt i anvendelse.

Vejen Fotoklub lowkey foto 2

I det lille studie kæmpede Leif, Søren, Michael, Kent, Bjarne og Carsten med opgaven mens Kurt tålmodig sad model.

Vejen Fotoklub lowkey foto 3

I det andet studie blev der læst op på opgaven inden lyset blev lagt, så det bedste resultat kunne opnås.

Vejen Fotoklub lowkey foto 4

Her blev Per, Anette, Knud, Adam, Kaj og Sanne udfordret mens Stine trolig sad model.

Vejen Fotoklub lowkey foto 5

Opgaven

For at lære teknikken ved Low Key fotografering fik de to grupper til opgave at analysere og studere to billeder.
Hver gruppe skulle herefter gå i studiet og vælge hvilken form for lys vi mente, der var anvendt til optagelsen. Lyset skulle opstilles, modellen posere, så lyslægningen fremstod som på de udleverede billeder.

Billedet skulle tages i formatet JPEG, måtte ikke behandles, og resultatet skulle efterfølgende fremvises for klubbens medlemmer.

Vejen Fotoklub lowkey foto 6

De to billeder som skulle reproduceres i studiet.

Billederne

Vejen Fotoklub lowkey foto 7

Vejen Fotoklub lowkey foto 8

Vejen Fotoklub lowkey foto 9 Vejen Fotoklub lowkey foto 10

Vejen Fotoklub lowkey foto 11

Resultatet

Resultatet af gruppernes anstrengelse i studiet blev der efterfølgende gennemgået i klubbens store mødelokale, hvor der blev vist mange flotte resultater. Tak til Leif for en lærerig aften med god dynamik og samarbejde i grupperne, om hvordan kunsten med Low Key fotografering udføres.

Vejen Fotoklub lowkey foto 12

Af Carsten Pedersen