Vejen Fotoklub arrangerede i samarbejde med Fujifilm Nordic “Fotodagen/Fujifilm X-perience” i Spinderihallerne i Vejle lørdag den 6. oktober 2018.

Der var mødt 175 interesserede fotografer op til fotomessen som blev åbnet kl. 0900 af formanden for Vejen Fotoklub, Per Kjær og Ib Thordal fra Fujifilm Nordic.
Fotograferne, som var inviterede, kom fra det meste af Jylland, Fyn og Øerne. I løbet af  dagen deltog de i foredrag og workshops, og kom for at se udstillede billeder, og for at skyde modeller i de mange studier, der til lejligheden var opstillet på dagen.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience udstillere

I forsøg på at genskabe fotomesser i Danmark blev det sidste nye fotoudstyr, som weekenden forinden var blevet præsenteret på Photokina messen i Köln, medbragt og udstillet af Zen Foto Aalborg, Goecker Foto Aarhus, Mimosa Foto Aarhus, Vefa Foto Vejle, og Click Foto fra Svendborg. Foruden fotohandlerne var en af de største distributører af fotoudstyr, Focus Nordic også repræsenteret på fotomessen.

Pressefotografernes Fotoudstilling

Alle fotos som indgik i Årets Pressefoto 2017 var i anledning af fotomessen udstillet i Spinderihallerne.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience pressefoto

Foredrag på fotomessen

Den berømte danske naturfotograf Christian Eriksen fortalte om makro fotograferings udfordringer, når de små danske sommerfugle skulle fotograferes.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Christian Eriksen

Fotograf Kaare Bak kom og holdt foredrag om arkitekturfotografering og om  langtidseksponering i forbindelse med landskabsfotografering.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Kaare Bak

Frederik A. Vohnsen, Creative Studio holdt et oplæg om at gøre det hele enkelt: “Keep it simple”..

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Frederik Vohnsen

Jon Detlevsen fra gruppen Fotomalia, hvis hjerte banker for at formidle og fortælle historier, kom og fortalte om blandt andet bryllupsfotografering.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Jon Detlevsen

Ricky Sam Winther, som holder workshops og fotorejser, holdt foredrag på den store scene om flash-lys og modelfotografering med fast lys.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Ricky Sam Winther

Fotografering af modeller

Der var på dagen opstillet fem studier hvor de mange fotografer dagen igennem havde mulighed for at øve lyslægning med fast lys i studie og fotografere de 10 modeller som i dagens anledning var stylet og stillede op til alt lige fra Hollywood til Pin-up fotografering.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Modeller

Workshop og foredrag med norske Pål Laukli

En af de helt store kometer indenfor fotobranchen er den norske fotograf Pål Laukli, som holdt et medrivende foredrag om hvordan han skyder de største kommercielle billeder og videoer i Norge.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience pal laukli

Damien Lovegrove og Hollywood Fotografering

Fra England var den verdensberømte Damien Lovegrove fløjet ind for at fortælle om sin måde at lægge lys i forbindelse med Hollywood Fotografering.

Her et par skud af hans medbragte  model fra workshoppen og demonstration af Hollywood lys-lægning på scenen, hvilket tog alle med storm.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience Damien Lovegrove1

Foto konkurrencen

Alle fotografer havde mulighed for at medbringe deres eget billede monteret/opklæbet i Passepartout til en konkurrence, som i løbet af dagen blev vurderet af Fujifilm X-fotografer.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience fotokonkurrence

Mogens B. Kristensen fra Hedensted Fotoklub blev vinder med dette flotte billede.

Vejen Fotoklub Fotodagen Fujifilm X perience vinder

Skrevet af Carsten Pedersen og Per Kjær.