Foredrag med Anna Klitgaard

Vejen Fotoklub har besøg af Anna Klitgaard Vejen Fotoklub har besøg af Anna Klitgaard

Vejen Fotoklub var den 19. oktober 2016 vært ved et spændende foredrag. Denne gang handlede det om journalistik og fotografering. Foredraget ”De hundrede lande og syv kontinenter” blev afholdt af free lance journalist og fotograf Anna Klitgaard.

Anna Klitgaard er kvinden bag Cosmo Journalism. Hendes normadiske free­lanceliv opstod for snart ni år siden, da hun som færdiguddannet journalist pakkede rygsækken og søgte ud i verden.

Som skribent i medier som JP Explorer, Kristeligt Dagblad, Berlingske Rejse­ma­gasin, Samvirke, Amnesty, RASK, Hus Forbi og Hund & Hund, kommer Anna vidt omkring – både geografisk og menneskeligt. Anna fortalte livagtigt om historier­ne bag billederne – de historier der ikke altid når nyhedsstrømmen.

Anna klitgaard fortæller

På verdenskortet udpegede Anna steder hvorfra hun har lavet artikler.
Hun fortalte levende om hvad hun som journalist havde oplevet på steder som Afrika, Asien, Arktis, Australien, Europa, Mellemøsten, Nord-, Syd Amerika samt Caribien.

Både under og efter foredraget var der mange spørgs­mål fra de fremmødte. Anna Klitgaard berettede  om hvordan det som kvinde var, at skulle rapportere fra mandsdominerede samfund, og hvilke fordel det kunne give. Hun kunne foreksemple også rapportere fra kvindernes verden fra disse samfund. En verden mandlige journalister normalt ikke kom i.

Øvrige foredrag som Anna Klitgaard afholder er:

• ”Øjenvidne til en flygtningekrise
  • “De to poler – og lidt af det ind imellem”
  • ”Tro i verden”
  • ”Menneskene bag nyheds strømmen”